NEUROKOZMETIKA “NJË VIZION I PËRGJITHSHËM MIDIS NEUROMARKETINGUT DHE PSIKOSOMATIKA”

NEUROKOZMETIKA “NJË VIZION I PËRGJITHSHËM MIDIS NEUROMARKETINGUT DHE PSIKOSOMATIKA”

Në webinarin, e drejtuar nga Dr. Umberto Borellini – Kozmetolog, Specialist në fushën e Farmacisë si dhe Specialist në fushën e Shkencës dhe Teknologjisë Kozmetike, studentët e TESS zbuluan së bashku se si Neurokozmetika krijon një urë lidhëse midis sistemit nervor dhe lëkurës, duke përforcuar të gjitha trajtimet kozmetike, veçanërisht ato që kanë të bëjnë me lëkurën e ndjeshme dhe parandalimin e plakjes së lëkurës. Një kufi për t’u kapur plotësisht Neurokozmetika, e cila përfaqëson një nga aspektet më interesante të dermokozmetikës funksionale, mund të ndahen në dy fusha, ajo e lidhur me formulimet neurokozmetike bioteknologjike dhe ato të përcaktuara si multisensore. Neurokozmetikët përmbajnë substanca funksionale që veprojnë duke përforcuar ose reduktuar efektet e neurotransmetuesve të lëkurës. Nga ana tjetër, kozmetika multisensore vepron duke gjeneruar ndjesi të këndshme dhe rrjedhimisht, rritet prodhimi i molekulave të endorfinës të afta për të përmirësuar homeostazën epidermale.